Legolvasottabbak

PAIRS Program - Nemzetközi roma integrációs program

PAIRS Program

Nemzetközi roma integrációs program

Több mint 150 pályázat közül a legtöbb pontszámot kapta, így a legjobb lett a Dél-Kelet-Európai régióban a Magyar Máltai Szeretetszolgálat nemzetközi roma integrációs projektje, a PAIRS (Effective Programmes for the Active Integration/Inclusion of the Roma in South-East Europe). A kétéves program 2012 szeptemberében indult el. 
A nyolc országot (Albánia, Bulgária, Magyarország, Olaszország, Románia, Szerbia, Szlovákia, Ukrajna), 18 civil és állami szervezetet összefogó Európai Uniós program feladata, hogy összegyűjtse és bemutassa mindazokat a jó példákat, amelyek előremutatóak és hosszútávon eredményesek a roma emberek integrációjában, felemelkedésük megteremtésében. A bemutatáson keresztül pedig az erre a területre szánt Európai Uniós és a nemzeti források hatékony felhasználására teszünk ajánlásokat a projekt zárásaként. 
A roma stratégia elfogadása után – amelyet a magyar elnökség ideje alatt fogadtak el az Unió tagországai – különösen nagy öröm, hogy a PAIRS nemzetközi projekt keretei között ismét vezető szerepet tölthet be Magyarország az Európai Unióban a roma integráció útvonalának kijelölésében. 
A program hivatalos megnyitóján 2012. november 16.-án a nemzetközi partner szervezetek mellett Balog Zoltán az Emberi Erőforrások minisztere is részt vett. Beszédében azt hangsúlyozta, hogy a példaszerű gyakorlatokat olyan hiteles szervezeteknek kell felmérniük és értékelniük, amelyek - a Magyar Máltai Szeretetszolgálathoz hasonlóan - maguk is végeznek hasonló programokat, és azokat el is tudják fogadtatni a közvéleménnyel.
A projekt következő időszakában a partner szervezetek egymás programjaival ismerkedhetnek meg a terepen. A szakemberek közösen választják ki azt a 16 programot, amely bekerül a jó gyakorlatok közé. 


tagek #Máltai #roma #integráció
0 hozzászólás