Legolvasottabbak

Hozz egy füzettel, ceruzával többet!

Ebben az évben első alkalommal hirdeti meg a Baptista Szeretetszolgálat a

Hozz egy füzettel, ceruzával többet!

 elnevezésű tanszer-adományozási akcióját minden általános– és középiskolára kiterjesztve.

Az akció technikai lebonyolítását a következő módon tervezzük:

  • Mindazoknak az iskoláknak – melyek részvételi szándékukat 2013. július 10-ig, szerdáig jelzik a tanszer@baptistasegely.hu e-mail címen – a mellékelt plakátból igény szerinti mennyiségben és méretben (A4, A3, A2) küldünk példányokat.
  • A tanszeradományok gyűjtését az egyes iskolák maguk bonyolítják le – saját helyszínen, saját maguk által kijelölt felelős koordinálásával.
  • Az adomány tanszerek összegyűjtésének tervezett időszaka: 2013. augusztus 21. –  szeptember 30.
  • Az adományként összegyűlt tanszerek felét az adott iskola megtartja az arra rászorult tanulói részére, a másik felét pedig a Baptista Szeretetszolgálat munkatársai osztják szét a hátrányos helyzetű gyermekek között.
  • Az akcióban részvevő iskolák között versenyt hirdetünk – a legtöbb adományt gyűjtő intézmények közül az első három helyezett pénzjutalomban részesül.

 

hozzegyfuzetet_20130603-1


Kedvezményes füzet- és tanszercsomagok!

 

A Baptista Szeretetszolgálat több tanszergyártó céggel is szoros kapcsolatot ápol, ennek köszönhetőn lehetőségünk van arra, hogy az intézmények kedvezményes áron vásárolhassák meg a füzet- és tanszercsomagokat!

Ezzel az akciónkkal azt a feszültséget szeretnénk enyhíteni, ami óhatatlanul is felmerül, amikor különböző szociális és gazdasági háttérből érkező gyermekek az iskolában összehasonlítják füzeteiket, író- és rajzeszközeiket, tolltartójukat, körzőjüket és más egyéb felszerelésüket.

Tisztában vagyunk azzal, hogy a fennálló különbséget eltörölni nem tudjuk, de az ezekből fakadó frusztrációt szeretnénk a magunk eszközeivel a lehető leginkább mérsékelni. Ezért azzal a kéréssel fordulunk a tanítókhoz, szaktanárokhoz, osztályfőnökökhöz, hogy állítsanak össze egy olyan listát, amelyben pontosan és tételesen felsorolják, hogy az egyes osztályok tanulóinak milyen összetételű tanszercsomagot kell vinniük az iskolakezdésre:

  • hány darab és féle füzet – pl. ha csíkos, milyen legyen a sortáv
  • ceruzák és tollak mennyisége, minősége
  • rajzeszközök és technika csomagok
  • körzők, vonalzók, radírok, zsírkréták, filctollak, stb.

A csomagtípusokat és azok darabszámát kérjük, hogy küldjék meg a tanszer@baptistasegely.hu e-mail címre. A beérkezett igényeket összesítjük, majd továbbítjuk partnercégeinknek, és ezek után tudunk majd a csomagokra árajánlatot kérni. Az előzetes egyeztetések alapján azonban már most elmondható, hogy a Szeretetszolgálat közreműködésével igényelt tanszercsomagok a mindenkori bolti árnál kb. 30-35%-kal fognak kevesebbe kerülni.

Az igényelt csomagok kiszállítását a kereskedő partnercég munkatársai végzik majd – az iskolával történt egyeztetés után.

Kérjük, hogy a kedvezményes tanszercsomagokra is minél hamarabb adják le az igényeket, hogy a nyár folyamán minden szükséges egyeztetési és szervezési munkát el tudjunk végezni.

tanszer@baptistasegely.hu e-mail címen és a 0620/616-0364-es telefonszámon várjuk kérdéseiket, észrevételeiket.


tagek #adomány #iskola #tanszer #baptista
0 hozzászólás