Legolvasottabbak

Nyilas Misi ösztöndíj program - Ösztöndíjat a szegény, de tehetséges határon túli diákoknak!

A program célja 

A program keretében anyagi támogatást gyűjtünk a hazai, erdélyi, kárpátaljai, felvidéki és felvidéki oktatási intézményekben tanuló tehetséges, de szegény tanulók ösztöndíjára. A rászorulók kiválasztását és ajánlását minden esetben a támogatott oktatási intézmények vezetői végzik, így biztosított, hogy az adomány megfelelően célba ér.

 

Lehetőség egy jobb életre

Hisszük, hogy kevés segítség is elég ahhoz, hogy tehetséges és szegény tanulók esélyt kapjanak egy jobb és szebb életre! Meggyőződésünk, hogy sok támogató érez felelősséget és kötelezi el magát olyan tanulni vágyó gyermek mellett, akiknek szülei vagy gyámjai nem tudnák ezt az áldozatot meghozni. Ezért érezzük azt, hogy szükség van a támogatásunkra ahhoz, hogy tehetséges és jó képességű diákok jövője anyagiak híján kárt ne szenvedjen!

 

Határokon átnyúló gondoskodás

A Magyar Református Szeretetszolgálat a szegény diákok támogatását itthon és a határokon átnyúló felelősségvállalás jegyében szeretné megvalósítani, mivel ezt az egyik legjobb befektetésnek tartja.

 

Segíts, hogy magyarul tanulhassak!

A Nyilas Misi Program céljai között szerepel, hogy az elcsatolt országrészekben a tehetséges és szegény diákok továbbtanulását magyar nyelvű oktatási intézményekben ösztönözzük. Ezzel közvetve az intézmények fennmaradását is támogatjuk.

 

Eredmények

2009-ben 3.100.000 forintot adtunk át kárpátaljai (Nagydobrony, Nagybereg, Tivadarfalva, Técső) és erdélyi iskolák rászoruló diákjainak (Kolozsvári, Nagyváradi és Nagyenyedi Református Kollégiumok).

A 2005-ös Megasztár győztes Caramel, Bartók Eszterrel együtt a program támogatója lett! A kárpátaljai Beregszászon 2007. szeptember 25-én jótékonysági koncertet szerveztünk, melyen 1500 néző vett részt.

2007. szeptember 30-án zárult le a „Gyermekszegénység fotós szemmel” című fotópályázat a Nyilas Misi Program keretében. Az 50 legjobb fényképből vándorkiállítást szerveztünk, mely meghívható az mrsz@jobbadni.hu email címen.

 

Hogyan segíthet?

·    Lehetősége van egy félévre vagy teljes iskolai évre egyszeri vagy több részletben történő támogatás nyújtására. Kuratóriumunk az eddigi 2000 forintos támogatást, 3000-re emelte, mely egy diák egyhavi ösztöndíját képezi. Amennyiben anyagi lehetősége megengedi, javasoljuk egy vagy több diák 10 havi támogatását, ami havi 3 000 forint, éves szinten 30 000 forint támogatást jelent. Csekk rendelhető az MRSZ 4026. Debrecen, hatvan u.1/a 14.ajtó levelezési címén, a +36 304 184100-as telefonszámon vagy az mrsz@jobbadni.hu email címen. Egy család, gyülekezet vagy munkahelyi közösség is „örökbe fogadhat” egy vagy több diákot. Kérjük, a támogatói csekken tüntesse fel: „Nyilas Misi Ösztöndíjprogram”

·     Úgy is segíthet, ha népszerűsíti az Ösztöndíjprogramot vagy az ahhoz kapcsolódó támogató kártyákat munkahelyén vagy barátai között

·     A 2000 forintos támogató kártya megvásárlásával szintén egy-egy diák ösztöndíját támogatja.

 

A támogatói szerződést  itt töltheti le:

http://www.jobbadni.hu/js/tinymce/plugins/filemanager/files/kampanyokhoz/tamogatoiszerzodes_nymop.PDF

Kitöltés után küldje el postai elérhetőségeink egyikére, e-mail címünkre (mrsz@jobbadni.hu),  vagy faxolja el a 06 1 460-0748-es számra.


tagek #iskola #református #határon túl #ösztöndíj
0 hozzászólás