Legolvasottabbak

Alma Mater Program - befektetés a jövőbe

A program célja:  ez a program a Szeretetszolgálat egyik legrégebbi programja. 2006-ban, az indulásunk évében, az árvízi segélyakciónk befejeztével, első lépéseink között felvettük a kapcsolatot a református oktatási intézményeink vezetőivel. Országos igényfelmérést készítettünk iskoláinkban. Csatolt kérdőíven írásos tájékoztatást kértünk az Igazgatóktól arról, hogy a Szeretetszolgálat milyen területeken tudna segíteni az iskoláknak. Összesítettük a visszajelzéseket, elindítottuk az adománygyűjtést, és ezzel elindult az Alma Mater Program. Fontos stratégiai partnert látunk oktatási intézményeinkben, mint Egyházunk és a fiatalságunk jövőjének felelős építőiben. Ezen a területen közösek a céljaink, éppen ezért feladatunknak tekintjük az iskoláink támogatását is.


"Az iskolaügy ezer szívből vérzik Magyarországon és nagy kérdés, hogy lesz-e olyan jövője a református iskoláknak, mint amit szeretnénk". Hálát adhatunk Istennek, hogy ennek ellenére új református oktatási intézmények és új református pedagógiai szolgáltatások jöttek létre.”Dr. Bölcskei Gusztáv Püspök.


Eredmények:

  • A leghatékonyabb segítségnyújtásnak az bizonyult, amikor iskolák címére küldtünk Hollandiából vagy Németországból érkező segélyszállítmányokat. Így összesen egy kamionnal (3 millió forint összértékben) támogathatunk egy-egy oktatási intézményt. Eddig hét Felvidéki református iskolát, Sárospatak oktatási intézményeit, Kunszentmiklós, Halásztelek, Berettyóújfalu, Zsadány, Gyula és még számos település iskoláit. 
  • A debreceni és nagykőrösi raktárainkból több mint harminc kamion iskolabútort osztottunk ki az elmúlt három évben, összesen negyvenöt iskolát támogatva iskolapadokkal, székekkel, táblákkal, bútorokkal 150 millió forint értékben.

 „Éppen néhány nappal ezelőtt láthattuk annak a munkának az újabb gyümölcsét, hogy a felvidéki magyar református iskolák számára a Református Szeretetszolgálat adománykoordinációjában egy kamionnyi iskolabútor, pad, tábla, üst és minden egyéb elindulhatott. Azt akartuk ezzel kifejezni, hogy nem úgy tekintünk a határon túli magyar iskolákra, mint határon túli iskolák, hanem úgy,  mint magyar református iskolák. Ezek, azt gondolom, egy olyan korszakban, amikor hajlamosak vagyunk mi is jogosan is panaszkodni, és azt mondani, hogy erre sem jut, ilyen megszorítások jönnek, akkor olyan üzenet lehet, amely véleményem szerint a prezentizmuson is túlmutat…” Dr Bölcskei Gusztáv Püspök


 Hogyan segíthet?  

  • Ha Önnek szállító cége van, ingyenes, vagy olcsó belföldi vagy külföldi segélyszállítás felajánlásával (mrsz@jobbadni.hu)
  • A segélyszállítmányok szállítási költségeinek a részbeni vagy teljes egészében való kifizetésével. Lehetőség van örökbe fogadni 1 tonna segélyszállítmányt is, melynek behozatala (Hollandia, Németország) kb. 30 000 forintba kerül. Egy teljes kamion iskolai segélyszállítmány szállítási költségének örökbe fogadása 400 000 forintba kerül. Kérjük a támogatói csekken tüntessék fel: „Alma Mater Program” 

tagek #iskola #református #segélyszállítás
0 hozzászólás